Marokański tażin z marchewki, cukinii, ciecierzycy i moreli

463 kliknięcia
21.08.2013
blog: Superfoods in Warsaw

Przepis: Marokański tażin z marchewki, cukinii, ciecierzycy i moreli

Tagine (tajine, tażin) to tradycyjne, berberyjskie danie z północnej Afryki. Jego nazwa pochodzi od specjalnego, glinianego naczynia z wysoką, stożkowatą pokrywą, w którym jest przygotowywane. Naczynia takie kupić można i w Polsce, jednak podobny efekt da się osiągnąć, używając po prostu przykrytej patelni o grubym dnie, na której dusi się warzywa (lub - oczywiście - mięso w wersji niewegetariańskiej) w sosie.  A sos to sprawa...

Zobacz także przepisy na:

    qualietta
    qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Skarbnica smaków
    Kurczak po marokańsku

    Kurczak po marokańsku 209

    ines
    ines Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pasjeines
    Kurczak po marokańsku

    Kurczak po marokańsku 317

    dorota.pagowska
    dorota.pagowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Instamom
    Wegetariański tagine

    Wegetariański tagine 11

    Inka VEGANation
    Inka VEGANation Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VEGANation
    WEGAŃSKI TAŻIN

    WEGAŃSKI TAŻIN 137

    patusia
    patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak mojej kuchni
    Kurczak po marokańsku

    Kurczak po marokańsku 354

    reasons-not-rules
    reasons-not-rules Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    reasons-not-rules
    Chwała ciecierzycy!

    Chwała ciecierzycy! 1406

    MAgda
    MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Silver Teaspoon
    Tażin z kurczaka

    Tażin z kurczaka 659