Marynowany camembert (nakládaný hermelín)

341 kliknięć
23.06.2013
blog: Mirabelkowy blog

Przepis: Marynowany camembert (nakládaný hermelín)

Nakládaný hermelín to jeden z klasyków czeskiej kuchni. A już na pewno klasyk totalny, jeśli chodzi o przekąski do piwa. Hermelín to czeski ser bardzo zbliżony do powszechnie znanego camemberta. Kilkudniowe marynowanie w oleju z przyprawami czyni go niezwykle aromatycznym i miękkim. Jestem naprawdę zaskoczona, jak bardzo ser potrafi zmienić dzięki takiemu procesowi smak. Jak dla mnie, marynowany hermelín to kwintesencja...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    idir
    idir
    Nakladany hermelin
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nakladany hermelin

    Nakladany hermelin 1517

    buruuberii
    buruuberii
    marynowany hermelín
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    marynowany hermelín

    marynowany hermelín 381

    Emilka
    Emilka
    Marynowany hermelin
    Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Marynowany hermelin

    Marynowany hermelin 43