MIGDAŁOWA PANNA COTTA Z WIŚNIAMI

42 kliknięcia
08.03.2013
blog: Przygoda w Kuchni

Przepis: MIGDAŁOWA PANNA COTTA Z WIŚNIAMI

Składniki 10 porcji: 600ml śmietany36% 300ml mleka 3,2% 1 łyżka olejku migdałowego 175gr cukru 3 listki lub10gr żelatyny    Śmietanę, mleko, olejek migdałowy i cukier łączymy razem w garnku i zaczynamy podgrzewać, podgrzewamy ale należy pamiętać, że nie doprowadzamy do wrzenia. Żelatynę rozpuszczamy w osobnym pojemniku, najlepiej użyć tutaj żelatyny w listkach. Gdy nasz pierwszy miks jest już gorący intensywnie mieszamy go z ż...

Zobacz także przepisy na:

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Wiśnie pod panna cottą

    Wiśnie pod panna cottą 66