Mrożone duszone maślaki

2068 kliknięć
09.09.2014
blog: Kuchnia domowa Ani

Przepis: Mrożone duszone maślaki

Aby cieszyć się smakiem świeżych grzybów zimą możemy je zamrozić. Przygotowałam kilka porcji duszonych maślaków do sosów i zup. Składniki: maślaki masło sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Maślaki starannie obieramy, kroimy w grubsze plasterki lub kostkę. 2. Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy maślaki i dusimy 15-20 minut do odparowania wody. 3. Doprawiamy solą i pieprzem. 4. Ostudzone grzyby przekładamy do woreczków lub poje...

Zobacz także przepisy na:

    migotka28
    migotka28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Monia miesza i gotuje
    Gulasz z maślakami

    Gulasz z maślakami 236

    mnhtn
    mnhtn Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    miloscdojedzenia.pl
    Sos Grzybowy

    Sos Grzybowy 3860

    Katerina2804
    Katerina2804 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katerina&Kuchnia
    SOS Z OPIENIEK

    SOS Z OPIENIEK 5193

    NinaJG
    NinaJG Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj Sam!
    Kasza jęczmienna z maślakami.

    Kasza jęczmienna z maślakami. 303

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przepisy na domowe przetwory

    Przepisy na domowe przetwory 2606

    gcichowski
    gcichowski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy babci Gosi
    Grzyby

    Grzyby 2462

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Sos z maślaków

    Sos z maślaków 7125

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Mrożone duszone maślaki

    Mrożone duszone maślaki 2068