Muffiny półrazowe z brzoskwiniami i migdałami

61 kliknięć
15.07.2013
blog: Kitchen Witchery

Przepis: Muffiny półrazowe z brzoskwiniami i migdałami

Nieco zdrowsza wersja tego popularnego wypieku, z brązowym cukrem i dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Łatwe do zrobienia, delikatnie chrupiące z wierzchu i wilgotne w środku. Ciasto (ok. 12 sztuk): - 1 szklanka mąki pszennej - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej - 0,5 szklanki jogurtu - 0,5 szklanki mleka - 2 jajka - 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia  - 1 łyżeczka sody - 0,5 szklanki brązowego cukru - 3 łyżki roztopionego ...

Zobacz także przepisy na:

    Kitchen Witch
    Kitchen Witch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kitchen Witchery
    Korzenne muffinki

    Korzenne muffinki 516

    Brenia
    Brenia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Breni
    Muffinki z brzoskwiniami

    Muffinki z brzoskwiniami 585

    Kitchen Witch
    Kitchen Witch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kitchen Witchery
    Szarlotka razowa

    Szarlotka razowa 184