Ogórki czosnkowe

37 kliknięć
03.07.2018
blog: Wiem Co Zrobimy

Przepis: Ogórki czosnkowe

Ogórki czosnkowe Składniki: Etapy przygotowania: Ogórki przed kiszeniem moczymy w wodzie przez kilka godzin.  Ząbki czosnku obieramy i kromy na mniejsze kawałki. Dno 1 litrowego słoika wykładamy 3 gałązkami kopru.  Wkładamy pionowo ogórki, dodajemy czosnek, solimy i przykrywamy z wierzchu pozostałym koprem.  Całość zalewamy zimną wodą, najlepiej ze studni. Zostawiamy na tydzień, ale po 3 dniach są już dobre do spożycia. 

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    WiemCoZrobimy
    WiemCoZrobimy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wiem Co Zrobimy
    Ogórki czosnkowe

    Ogórki czosnkowe 37

    Goszka
    Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co kocham
    Czosnkowe ogórki z koperkiem

    Czosnkowe ogórki z koperkiem 98

    precelia
    precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wyspasmaku.blog.pl
    Ogórki z pastą czosnkową

    Ogórki z pastą czosnkową 169