Paluchy z ciasta francuskiego

704 kliknięcia
31.05.2012
blog: W Krainie Smaku

Przepis: Paluchy z ciasta francuskiego

Paluchy z ciasta francuskiego, które piekłam na II warsztatach Polskiej Akademii Kulinarnej z Marcinem Budynkiem. Do kremu ze szparagów z grzybami i pesto z rukoli. Zaproponowana przez prowadzącego receptura przewidywała dodatek kminku. Ponieważ za nim nie przepadam, swoje paluchy doprawiłam papryką i/lub ziołami. Zrobiłam też wersję słodką, z cukrem i cynamonem. Wszystkie wypieki szybko znalazły amatorów – zarówno wśród ekipy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    edit
    edit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kucharzenieedi
    Paluchy z ciasta francuskiego

    Paluchy z ciasta francuskiego 294

    croquante
    croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    food²
    Serowe paluchy z ciasta francuskiego

    Serowe paluchy z ciasta francuskiego 238