Paluszki drożdżowe do barszczu

2991 kliknięć
17.11.2013
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Paluszki drożdżowe do barszczu

Barszcz możemy jeść tradycyjnie z uszkami, bądź z kruchymi, słonymi paluszkami. Składniki: 0,5 kg mąki 5 dag drożdży 1 masło lub 1 margaryna ½ szklanki śmietany 2 jaja 1 łyżka octu 1 łyżka cukru Łyżeczka soli i kminek 2 łyżki ciepłego mleka Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepły mleku, wsypujemy mąkę, dodajemy śmietanę, 1 jajo, miękkie masło. Przyprawiamy solą i cukrem, dodajemy ocet i dokładnie wszystko mieszamy. Zostawiamy...

Zobacz także przepisy na:

    Karolaa
    Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I love cooking
    Paszteciki drożdżowe do barszczu

    Paszteciki drożdżowe do barszczu 1922

    katzyg
    katzyg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cebolla Dorada
    Paluszki nie tylko do barszczu:)

    Paluszki nie tylko do barszczu:) 1827

    przejs
    przejs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ja Jem
    Paluszki drożdżowe w różnych smakach

    Paluszki drożdżowe w różnych smakach 350

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Paluszki drożdżowe

    Paluszki drożdżowe 111