Panpepato ciasto z Włoch

87 kliknięć
23.12.2014
blog: Pyszne Kadry

Przepis: Panpepato ciasto z Włoch

Panpepato to włoskie ciasto wypiekane w okresie Bożego Narodzenia. Wykonane jest w większości z bakalii, orzechów zatopionych w miodowym karmelu z dużą ilością przypraw korzennych oraz uwaga, czarnego pieprzu. Ciasto jest na wskroś wyjątkowe, charakteryzuje się słodkim, bardzo aromatycznym i wyrazistym smakiem. Doskonale nadaje się do jedzenia zaraz po upieczeniu, ale równocześnie będzie idealne po kilku tygodniach leżakowania...

Zobacz także przepisy na:

    Angie
    Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pomidor i bazylia
    Krem kawowy z serka mascarpone

    Krem kawowy z serka mascarpone 4942

    Alizea
    Alizea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.consapore-alizea.blogspot.com/
    PANPEPATO

    PANPEPATO 214

    soulstorme-everywhere
    soulstorme-everywhere Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    soulstorm-everywhere
    Smaki Włoch!

    Smaki Włoch! 103

    Agnieszka Gąsior
    Agnieszka Gąsior Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rozpustne gotowanie
    Panpepato.

    Panpepato. 55

    buszujacawkuchni.pl
    buszujacawkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Buszująca w kuchni
    Panpepato

    Panpepato 49

    konsti
    konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Apparecchiamo?
    Panpepato

    Panpepato 110

    Megg
    Megg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia i podróże
    Castel Sant'Elia - Włochy

    Castel Sant'Elia - Włochy 139

    bflorentin
    bflorentin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Alle Pysznie!
    Włoska robota!

    Włoska robota! 70

    Pyszne Kadry
    Pyszne Kadry Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pyszne Kadry
    Panpepato ciasto z Włoch

    Panpepato ciasto z Włoch 87