Papryka kiszona - zimowe zapasy

70 kliknięć
13.09.2016
blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Przepis: Papryka kiszona - zimowe zapasy

Kwaszenie, kiszenie to prosta i stosunkowo tania metoda utrwalania warzyw, gdyż nie wymaga żadnych urządzeń ani skomplikowanych zabiegów. Podstawą kwaszeniana jest proces fermentacji mlekowej. Rozkładają one cukry zawarte w komórkach roślinnych na kwas mlekowy, który między innymi zapobiega procesom gnicia. Prawidłowo zakiszone warzywa długo zachowują swoje właściwości smakowe. Najczęściej kisimy kapustę i ogórki, a do kiszeni...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    gotować!
    gotować! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gotować!
    Zimowa surówka

    Zimowa surówka 103

    nadrugimkonculiny
    nadrugimkonculiny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Na drugim końcu liny
    Suszone pomidory

    Suszone pomidory 580

    Greta
    Greta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    winegreta
    Żeberka duszone w kapuście kiszonej

    Żeberka duszone w kapuście kiszonej 6650

    ekoj!
    ekoj! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ekoj
    Jedzmy sezonowe warzywa

    Jedzmy sezonowe warzywa 273

    Anna Wiśniewska
    Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z sercem
    Zrazy z karkówki

    Zrazy z karkówki 7222

    Nina
    Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Nina w kuchni
    Kapusta świąteczna postna

    Kapusta świąteczna postna 100

    dariad
    dariad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magiczna kuchnia Darii
    Kiszona czerwona papryka

    Kiszona czerwona papryka 43