Parmigiana z patisonów - włoska zapiekanka serowa

465 kliknięć
27.10.2013
blog: Chilli, czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej

Przepis: Parmigiana z patisonów - włoska zapiekanka serowa

Dzień dobry, Niedawno kupiłam na targu kilka ślicznych patisonów, nie bardzo wiedząc co z nich przygotuje. Nigdy wcześniej ich nie jadłam, ale od dawna mnie intrygowały. Ich kształt jest trochę nie z tej ziemi ;)  Pomyślałam sobie, że pewnie fajnie by smakowały pokrojone na plastry, opanierowane i usmażone. I wtedy przypomniałam sobie, jak moja koleżanka Beata opowiadała mi o pewnym przepysznym włoskim daniu z bakłażanów, któr...

DODANO DO 3 zeszytów:

Akcje:

Zobacz także przepisy na:

    agata
    agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Agaty
    Bakłażany à la parmigiana

    Bakłażany à la parmigiana 12

    gaita
    gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Katalog smaków
    Sałatka z patisona (na zimę)

    Sałatka z patisona (na zimę) 4540

    agata
    agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia Agaty
    Parmigiana (po mojemu)

    Parmigiana (po mojemu) 207

    Veganbanda
    Veganbanda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    www.veganbanda.pl
    Parmigiana di melanzane

    Parmigiana di melanzane 57

    pinkyyy
    pinkyyy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kucharka w baletkach
    Parmigiana z selera

    Parmigiana z selera 66