Pasta czosnkowo-imbirowa

171 kliknięć
24.05.2014
blog: Smak Indii

Przepis: Pasta czosnkowo-imbirowa

Imbir oraz czosnek używane są powszechnie podczas przygotowywania potraw kuchni indyjskiej. Składniki te nadają indyjskim curry charakterystycznego smaku i aromatu. W przepisach na indyjskie dania zamiast czosnku i imbiru występuje często tak zwana pasta czosnkowo-imbirowa (Ginger-Garlic Paste). Jest to po prostu czosnek zmiksowany ze świeżym korzeniem imbiru w stosunku 1:1. W większości krajów azjatyckich pasta taka jest pows...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    odkuchnii
    odkuchnii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Time4Cooking
    Pasta czosnkowo-imbirowa

    Pasta czosnkowo-imbirowa 144

    AlaAlicja
    AlaAlicja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Something to eat. Bon appetit!
    Curry z soi

    Curry z soi 2300

    borgia
    borgia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Świat od kuchni
    Pasta czosnkowo-imbirowa

    Pasta czosnkowo-imbirowa 183

    Kochaj Indie
    Kochaj Indie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KochajIndie
    Miesne pulpeciki po Indyjsku

    Miesne pulpeciki po Indyjsku 379

    ZIOLKOWKUCHNI
    ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ZIÓŁKO W KUCHNI
    Kofta Curry z Baraniny

    Kofta Curry z Baraniny 296

    m.mlynska
    m.mlynska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    One Tiny Chef
    Kokosowe curry z kurczaka

    Kokosowe curry z kurczaka 4007

    kimek
    kimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smak Indii
    Pasta czosnkowo-imbirowa

    Pasta czosnkowo-imbirowa 171