Pasta z pasternaku i czosnku

210 kliknięć
27.03.2017
blog: Rogalik

Przepis: Pasta z pasternaku i czosnku

Korzeń pasternaku wygląda niemal identycznie jak pietruszki, obydwa warzywa najłatwiej jest odróżnić gdy mają nać. Jadnak w smaku i zapachu różnią się na tyle, że gdy tylko powąchamy jedno i drugie, to nie sposób się pomylić.  Pasternak zawiera dużo białka, skrobię, pektyny i sporo witamin z grupy B oraz witaminy C. Możemy dodawać go do surówek lub zup. Warzywo to było kiedyś u nas bardzo popularne, jednak obecnie rzadko pojaw...

Zobacz także przepisy na:

    apprila
    apprila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Spicy carrot
    Krem z pasternaku i curry

    Krem z pasternaku i curry 150

    meg
    meg Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    przesmacznie.blogspot.com
    pasta awokado z czosnkiem

    pasta awokado z czosnkiem 324

    MAgda
    MAgda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Silver Teaspoon
    Warzywne curry w 5 smakach

    Warzywne curry w 5 smakach 109

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Pieczone zimowe warzywa

    Pieczone zimowe warzywa 138

    Magiczny Garnek
    Magiczny Garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magiczny Garnek
    Carbonara z pasternakiem

    Carbonara z pasternakiem 95

    Justyna R
    Justyna R Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Niamimami
    Zupa z czosnku i pasternaku

    Zupa z czosnku i pasternaku 65

    blue_megi
    blue_megi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rogalik
    Pasta z pasternaku i czosnku

    Pasta z pasternaku i czosnku 210