Pasta z prażonych pestek słonecznika

175 kliknięć
02.10.2013
blog: Happy Green Belly

Przepis: Pasta z prażonych pestek słonecznika

Szybka, smaczna i zdrowa pasta do chleba. Idealna na  śniadanie i nie tylko... Składniki: Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni, aż będą delikatnie brązowe i pachnące. Pozostawiamy do wystudzenia. Do zimnego słonecznika dodajemy wodę, pietruszkę, sok z cytryny. Całość miksujemy. Doprawiamy solą. Przechowujemy w lodówce do 2 dni.  *1 szklanka = 250 ml

Zobacz także przepisy na:

    rutkowska.no
    rutkowska.no Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    VegeSzamanka
    Sałatka z kaszą bulgur

    Sałatka z kaszą bulgur 2673

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Co do chleba? Pasta z oliwek.

    Co do chleba? Pasta z oliwek. 592

    Tomek Lach
    Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zajadam.pl
    Pasta z zielonego groszku

    Pasta z zielonego groszku 1127