Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory?

2534 kliknięcia
21.08.2014
blog: NaMiotle

Przepis: Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory?

Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Pasteryzacja – jak pasteryzować przetwory? Koniec lata i początek jesieni to czas zbiorów dorodnych owoców i warzyw. To także najwyższy czas aby dary natury zamknąć w słoikach i cieszyć się nimi przez całą zimę. Aby wszystkie przetwory przetrwały wiele tygodni konieczne jest ich prawidłowe przygotowanie i zakonserwowanie czyli poddanie ich procesowi pasteryzacji.   Pasteryzacja to pro...

DODANO DO 7 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Pasteryzowane jagody

    Pasteryzowane jagody 1683

    tarzynka
    tarzynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    tarzynkowo
    Słoiki do przetworów i pasteryzacja.

    Słoiki do przetworów i pasteryzacja. 1433

    Dorota Smakuje
    Dorota Smakuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dorota Smakuje
    Jak pasteryzować przetwory

    Jak pasteryzować przetwory 318

    miracle
    miracle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mój punkt smaku
    Cukinia marynowana

    Cukinia marynowana 8969

    venka
    venka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Poszukiwania Smaku
    Pasteryzacja

    Pasteryzacja 2288

    Venidle
    Venidle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Venidle
    Dżem z czerwonych porzeczek

    Dżem z czerwonych porzeczek 12499

    Magdalena Poniewierska
    Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Limonkowy
    SOK Z ARONII

    SOK Z ARONII 9719

    Gaska Malwinka
    Gaska Malwinka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gąska Malwinka
    Pasteryzacja w piekarniku

    Pasteryzacja w piekarniku 1224