Pâté z kaczych wątróbek z rokitnikiem. Francuski klasyk na wrześniowe kaprysy…

85 kliknięć
14.09.2017
blog: Kuchennymi drzwiami

Przepis: Pâté z kaczych wątróbek z rokitnikiem. Francuski klasyk na wrześniowe kaprysy…

  Pâté to potrawa znana we Francji od XIV wieku. Jest to rodzaj pasztetu do smarowania na pieczywie,  podawany jako przystawka. Najbardziej znane pâté pochodzi z Alzacji – Pâté de foie gras de Strasbourg, czyli pasztet Strasburski z gęsich wątróbek. Z Amiens znane jest pâté de canard – z wątróbek kaczych. Przygotowuje się ten pasztet również z wątróbek kurczaka. Uwielbiam ten francuski klasyk! Właściwie wszyscy go u nas bardzo...

Zobacz także przepisy na:

    MaryJane
    MaryJane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chilli Plate
    Pâté z wątróbek drobiowych

    Pâté z wątróbek drobiowych 313

    Cucina
    Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucina della Felicita
    Pâté z gęsich wątróbek

    Pâté z gęsich wątróbek 1129

    ilka
    ilka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Yummu homemade cooking
    Pâté z wątróbki

    Pâté z wątróbki 21

    Daretocook.pl
    Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dare to cook
    FRANCUSKA KLASYKA NA WIECZÓR

    FRANCUSKA KLASYKA NA WIECZÓR 67