Pate z wątróbki drobiowej

505 kliknięć
12.03.2017
blog: Wanilia i Kardamon

Przepis: Pate z wątróbki drobiowej

Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi  smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego  ciemnego pieczywa, jako dodatek polecam chutney z czerwonej cebuli. Pycha! Składniki: 45 dag wątróbki drobiowej 20 dag masła 2 szalotki 50 g rodzynek 100 ml nalewki ze śliwek lub wiśni 1 łyżka ziół prowansalskich 3-4  łyżki oleju rzepakowego do obsmażenia...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    MaryJane
    MaryJane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Chilli Plate
    Pâté z wątróbek drobiowych

    Pâté z wątróbek drobiowych 312

    iwa643
    iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaKuchniaMalutka
    Gulasz z wątróbki drobiowej

    Gulasz z wątróbki drobiowej 7783

    2milutka
    2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wanilia i Kardamon
    Pate z wątróbki drobiowej

    Pate z wątróbki drobiowej 505

    Yvone
    Yvone Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    zabawasmakiem
    Pâté z wątróbek drobiowych

    Pâté z wątróbek drobiowych 272