peklowanie mięsa

6011 kliknięć
03.04.2013
blog: Ule Uli

Przepis: peklowanie mięsa

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor. wybrałam do tego szynkę wieprzową i ozór wołowy. mięso powinno w solance leżeć minimum tydzień. u mnie leżało 3 dni. w efekcie szynka niedopeklowała się całkowicie i różowość nie utrwaliła się w jej środku. smakowo jednak nie miało to żadnego wpływu. za to znacznie cieńszy oz...

DODANO DO 5 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    smakikuchenne
    smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    O kuchni z uczuciem
    Szynka peklowana

    Szynka peklowana 6243

    Anna Wiśniewska
    Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z sercem
    Peklowana szynka

    Peklowana szynka 17376

    edytaha
    edytaha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne zapiski
    Pieczona peklowana szynka

    Pieczona peklowana szynka 9402

    UleUli
    UleUli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ule Uli
    peklowanie mięsa

    peklowanie mięsa 6011

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Szynka wieprzowa

    Szynka wieprzowa 15679

    aronia
    aronia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wiem co jem
    Peklowanie mięsa

    Peklowanie mięsa 26369

    KeJt
    KeJt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przepisy z serca domu
    Szynka domowa- peklowanie mięsa

    Szynka domowa- peklowanie mięsa 7221

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Szynka peklowana z szynkowara

    Szynka peklowana z szynkowara 13228

    alaaa
    alaaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ala piecze i gotuje
    Szynka peklowana z szynkowara

    Szynka peklowana z szynkowara 6476

    liliana77
    liliana77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne życie
    Peklowanie mięsa do wędzenia

    Peklowanie mięsa do wędzenia 17001