Pieczeń z łopatki wieprzowej

4109 kliknięć
08.04.2013
blog: Kulinarne odkrycia

Przepis: Pieczeń z łopatki wieprzowej

Łopatka wieprzowa Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra 2-3 ząbki czosnku Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami (czosnek można pociąć w paski, mięso nakłuć w kilku miejscach i wcisnąć w nie czosnek). Włożyć do rękawa do pieczenia. Wstawić do lodówki najlepiej na 24 godz. Piec 1 godzinę na każde 1 kg mięsa w temp. 190oC, na 15 min. przed końcem pieczenia zerwać rękaw i zapiekać do zezł...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Beata
    Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magazyn Kuchenny
    Wolno pieczona łopatka wieprzowa

    Wolno pieczona łopatka wieprzowa 4672

    krysek76
    krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UgotujmyCos.pl
    pieczeń z łopatki wieprzowej

    pieczeń z łopatki wieprzowej 3456

    ugotujmyto
    ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ugotujmy To...
    Łopatka pieczona

    Łopatka pieczona 7341

    Obsession
    Obsession Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarne odkrycia
    Pieczeń z łopatki wieprzowej

    Pieczeń z łopatki wieprzowej 4109

    Kobieta
    Kobieta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kobiety do garów
    Pieczona łopatka wieprzowa

    Pieczona łopatka wieprzowa 4085

    polagotuje
    polagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pola Gotuje
    Pieczona łopatka wieprzowa

    Pieczona łopatka wieprzowa 8189