Pieczona cebula faszerowana mięsnym ragoût

347 kliknięć
02.10.2011
blog: ArtKulinaria

Przepis: Pieczona cebula faszerowana mięsnym ragoût

Małe, ale sycące zapiekane danie z cebuli i mięsa. Pieczona cebula ma bardzo łagodny i delikatnie słodki smak. Podczas długiego pieczenia z jej wierzchnich warstw wydobywa się lekko skarmelizowany sok o pięknej bursztynowej barwie.Takie cebule możecie przygotować niezależnie, lub przy okazji, kiedy zostanie Wam mielone mięso podczas przyrządzania innego dania.Doskonałe zarówno z białym, jak i różowym winem. Polecamy też więcej...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    edith
    edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasja Smaku
    Papryka faszerowana mięsem mielonym

    Papryka faszerowana mięsem mielonym 2488

    jelka
    jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna pasja
    Rewelacyjne faszerowane pałki drobiowe

    Rewelacyjne faszerowane pałki drobiowe 2820 @

    MojaQchnia
    MojaQchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MojaQchnia.pl
    Ragout z bulgur

    Ragout z bulgur 87