Pieczona jagnięcina po grecku z bakłażanem i pomidorami

269 kliknięć
04.10.2014
blog: Bazylia czy Wanilia

Przepis: Pieczona jagnięcina po grecku z bakłażanem i pomidorami

Składniki (3 porcje): 1 bakłażan 2 ząbki czosnku 1 cebula 6 mięsistych pomidorów (użyłam żółtych i czerwonych gatunku lima) lub puszka krojonych pomidorów kilka gałązek świeżego oregano gałązka rozmarynu 2-3 łyżki oliwy z oliwek garść czarnych oliwek bez pestek 1 kg (3 porcje) jagnięciny z kością (użyłam karkówki jagnięcej) 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przygotowania:

Zobacz także przepisy na:

    Mirabelka
    Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mirabelkowy blog
    Grecka musaka z bakłażanów

    Grecka musaka z bakłażanów 632

    kass
    kass Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaki i aromaty
    Musaka

    Musaka 977