Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina

27 kliknięć
04.03.2018
blog: www.codojedzenia.pl

Przepis: Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina

Lubicie pieczoną kaczkę? Jestem fanką kaczki od niedawna. Kiedyś po prostu nie lubiłam kaczki, teraz przepadam. Będąc w Paryżu kilka lat temu koniecznie musiałam wypróbować kaczkę po francusku czyli z sosem z zielonym pieprzem. Dzisiaj proponuję pieczoną pierś kaczki z sosem z czerwonego wina. Pieczona pierś kaczki ma wspaniała chrupiącą skórkę. Cały tłuszcz wytapia się podczas pieczenie. Mięso jest delikatne i kruche, ja lubi...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    MilionSmakow
    MilionSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Milion Smaków
    Pierś kaczki z żurawiną

    Pierś kaczki z żurawiną 16388

    Codogara
    Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    codogara
    Pierś z kaczki

    Pierś z kaczki 9517