Pieczone bakłażany z miętą i czosnkiem

36 kliknięć
01.08.2015
blog: Niech się gotuje!

Przepis: Pieczone bakłażany z miętą i czosnkiem

Bakłażan to wspaniałe warzywo – pięknie wygląda, bujnie i imopnująco, świetnie też smakuje. Właśnie teraz jest najlepszy. Dobrze przygotowany jest aksamitny, maślany, ma lekko dymny smak. Doskonale łączy się z cukinią, pomidorami, papryką, czyli wszystkimi warzywami późnego lata. Kocha się z czosnkiem, miętą, makaronem i oliwą. Z tą ostatnią nawet za bardzo – wchłonie każdą jej ilość jak gąbka, dlatego staram się nie smażyć go...

Zobacz także przepisy na:

    monka
    monka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smaczne-opowiesci
    Pieczone bakłażany z miętą

    Pieczone bakłażany z miętą 63

    Kamila
    Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ogrody babilonu
    pasta z pieczonych bakłażanów

    pasta z pieczonych bakłażanów 263

    kardamonovy
    kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    kardamonovy
    Pieczone bakłażany

    Pieczone bakłażany 741

    Daretocook.pl
    Daretocook.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Dare to cook
    HUMMUS Z BAKŁAŻANA

    HUMMUS Z BAKŁAŻANA 323

    gotujzw
    gotujzw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotuj z Wojciechem
    Pieczony bakłażan z granatem

    Pieczony bakłażan z granatem 313

    juriel
    juriel Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    gotowanie odchudzanie
    sałatka z bakłażana

    sałatka z bakłażana 633