Pieczone brzoskwinie z sosem sabayon

48 kliknięć
30.07.2016
blog: Picantecooking

Przepis: Pieczone brzoskwinie z sosem sabayon

     Sabayon to klasyczny włoski sos do deserów, który robi się na bazie żółtek i wina deserowego marsala, które w smaku trochę przypomina hiszpańskie sherry (hisz. Jerez). W gruncie rzeczy można użyć dowolnego deserowego wina, ale ponieważ jest ono bazą do sosu sabayon, to jest oczywiste, że im aromatyczniejsze wino, tym aromatyczniejszy będzie sos. Ponadto część wina można zastąpić ulubionym likierem.        Autorstwo klasyc...

Zobacz także przepisy na:

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Kaczka pieczona z brzoskwiniami

    Kaczka pieczona z brzoskwiniami 71

    Pannakota
    Pannakota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PANNAKOTA
    INDYK W BRZOSKWINIACH

    INDYK W BRZOSKWINIACH 2180

    Tygrysica
    Tygrysica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Tygryskowa kuchnia
    Pieczony indyk z brzoskwiniami

    Pieczony indyk z brzoskwiniami 2228

    sniezka
    sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Śnieżka gotuje
    Polędwiczki w brzoskwiniach

    Polędwiczki w brzoskwiniach 1757

    2drink.pl
    2drink.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Zanim Zjesz
    Sałatka z rukoli z brzoskwinią

    Sałatka z rukoli z brzoskwinią 4886