Pieczone papryki z kaszą jaglaną i szpinakiem

306 kliknięć
09.05.2014
blog: FACET I KUCHNIA

Przepis: Pieczone papryki z kaszą jaglaną i szpinakiem

Pieczone papryki z przepysznym nadzieniem z kaszy jaglanej i szpinaku. Kaszę jaglaną możesz ugotować w mleku – wtedy nabierze ona wyraźnie kremowej konsystencji, ale jeśli wolisz możesz również ugotować ją w wodzie. Ilość nadzienia przygotowana wg podanych proporcji spokojnie wystarczy do wypełnienia trzech sporych papryk. Farsz lekko urośnie, więc raczej nie nadziewaj papryk „z górką”. Nadzienie smakuje tak wyśmienicie, że mo...

DODANO DO 3 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    plaszka
    plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    płaszkowo
    Kasza jaglana ze szpinakiem

    Kasza jaglana ze szpinakiem 3919