Piernik miodowy Ewy Wachowicz

1572 kliknięcia
26.11.2013
blog: Prawo do gotowania z pasją

Przepis: Piernik miodowy Ewy Wachowicz

Już pora nastawić ciasto na piernik miodowy Ewy Wachowicz. Ciasto powinno leżakować co najmniej 3-4 tygodnie, a dobrze też po upieczeniu i przełożeniu piernika powidłami, odstawić je na 2-3 dni, aby się przegryzło.  W swoim przepisie Pani Ewa proponuje dać do ciasta aż 1,5 szklanki cukru. Doszłam do wniosku, że to stanowczo za dużo i wsypałam 0,5 szklanki. Decyzja była słuszna, gdyż piernik wyszedł idealnie słodki, a gdybym da...

Zobacz także przepisy na:

    kuchara78
    kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    z cukrem pudrem
    sernik z budyniem wg Ewy Wachowicz

    sernik z budyniem wg Ewy Wachowicz 13267

    kuchara78
    kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    z cukrem pudrem
    Wigilia i Boże Narodzenie

    Wigilia i Boże Narodzenie 2445

    kuchara78
    kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    z cukrem pudrem
    Serniki i serniki na zimno

    Serniki i serniki na zimno 5315

    gosik2.0
    gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rodzinka w Kuchni
    Piernik Ewy Wachowicz

    Piernik Ewy Wachowicz 648

    kuchara78
    kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    z cukrem pudrem
    Babki i ciasta ucierane

    Babki i ciasta ucierane 4954

    kuchara78
    kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    z cukrem pudrem
    Ciasta

    Ciasta 2954