Pierogi z dynią i jarmużem oraz kaszą jaglaną. Na doskonałym cieście orkiszowym. Zdrowo i smacznie.

107 kliknięć
16.11.2015
blog: Naturalna Kuchnia Inspiruje

Przepis: Pierogi z dynią i jarmużem oraz kaszą jaglaną. Na doskonałym cieście orkiszowym. Zdrowo i smacznie.

  Pierogi z farszem z pieczonej dyni Hokkaido, jarmużu i kaszy jaglanej gotowanej, doprawione Cayenne, chilli, słodką papryką. Podawane z naturalnym jogurtem lub polane masłem z cebulką, lub skwareczkami. Według własnego upodobania. Dynię wcześniej wystarczy upiec, a następnie zmiksować miąższ. Ja zaopatrzyłam się w dynię Hokkaido, ponieważ po upieczeniu można ją zajadać razem ze skórką. Zainspirowałam się przepisem Marty , wp...

Zobacz także przepisy na:

    green goodies
    green goodies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    green goodies
    KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU

    KOLOROWE PYSZNOŚCI JAMARU 25

    Jadłonomia
    Jadłonomia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jadłonomia
    Pierogi z dynią i jarmużem

    Pierogi z dynią i jarmużem 310

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie

    Festiwal Dyni 2014 – podsumowanie 140