Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

719 kliknięć
15.11.2011
blog: Pani Paszczakowa gotuje

Przepis: Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem

Przepis z kuchni lubelskiej, gdzie miejsce ziemniaków często zajmuje kasza gryczana. Robi się z niej gołąbki i farsz do pierogów. Mnie bardzo te pierogi przypadły do gustu i na pewno na stałe wejdą do naszej domowej kuchni:D W oryginalnym przepisie* pierogi te są zapiekane w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 20 min. Ja zrobiłam tradycyjnie, ugotowałam i odsmażyłam na maśle.   Składniki na ok. 50 - 60 pierogów: Farsz:  3...

Zobacz także przepisy na:

    kasia007
    kasia007 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Słodko Słony
    Pierogi z kaszą gryczaną

    Pierogi z kaszą gryczaną 6409

    Olla
    Olla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    RAROSSA
    PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BIAŁYM SEREM

    PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BIAŁYM SEREM 2280