PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ, MIĘSEM I PIECZARKAMI

64 kliknięcia
04.11.2016
blog: Smaki ogrodu

Przepis: PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ, MIĘSEM I PIECZARKAMI

Jesienne pierogi z kiszoną kapustą, pieczarkami i mięsem, które zostało nam z rosołu. Fajny, wyrazisty smak okraszony podsmażonym boczkiem, lub samą cebulką jeśli ktoś woli. Mąż twierdzi, że najlepsze były na drugi dzień, po odsmażeniu. Zdecydowanie polecam! Składniki na ok. 60 – 70 pierogów: Farsz: Do okraszenia: Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i łyżkę oleju. Mieszając łyżką dolewamy ¾ szklanki gorąc...

Zobacz także przepisy na:

    Ivka
    Ivka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Ivka w kuchni
    Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

    Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 169