Pierogi z mąki gryczanej z pieczarkami

1769 kliknięć
14.08.2013
blog: Pełny talerz

Przepis: Pierogi z mąki gryczanej z pieczarkami

Gryczane ciasto pierogowe Farsz pieczarkowy Pierogi Stolnicę lub blat cienko posmarować oliwą,żeby ciasto się nie przyklejało. Ciasto pierogowe podzielić na dwie części. Obie cienko rozwałkować. Na jeden rozwałkowany płat nakładać łyżeczkę farszu. Przykryć drugim płatem. Docisnąć dookoła farszu**. Wykroić pierogi. Czynności powtarzać,aż do wyczerpania składników. Zlepione pierogi wrzucać partiami do wrzątku. Po wypłynięciu got...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    tomas151
    tomas151 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    EATtm
    BURACZKOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ, PIECZARKAMI, OGÓRKIEM KISZONYM I MOZZARELLĄ

    BURACZKOWE PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ,... 126

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6606

    madziaa_o
    madziaa_o Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie....Lubię to
    pierogi z kaszą gryczaną

    pierogi z kaszą gryczaną 6906