Pierogi z mąki żytniej z kapustą i z grzybami

2242 kliknięcia
18.12.2013
blog: Smakować

Przepis: Pierogi z mąki żytniej z kapustą i z grzybami

Niby nic takiego, zwyczajowa i zwyczajna potrawa Bożonarodzeniowa, ale w trochę innym wydaniu. Tą "innością" jest ciasto, które przygotowałam z mąki żytniej chlebowej typ 720. Nie dodawałam mąki pszennej. Ciasto na pierogi przygotowałam na bazie przepisu na ciasto makaronowe. Składniki na ciasto: 100 g mąki i trochę do posypania stolnicy 1 jajko 1 łyżeczka oliwy z oliwek Mieszamy mąkę z jajkiem i oliwą, na początku widelcem, a...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    by.melke
    by.melke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wegetalerze
    Pierogi z kapustą i grzybami

    Pierogi z kapustą i grzybami 45

    Smakowidlo
    Smakowidlo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowidło
    Pierogi z kapustą i grzybami

    Pierogi z kapustą i grzybami 375