Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą

182 kliknięcia
01.10.2014
blog: apetyt i smak

Przepis: Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą

Jak po raz pierwszy zobaczyłam ten przepis na Wielkim Żarciu od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Farsz do pierogów na bazie ugotowanych ziemniaków, podobnie jak w ruskich, których jestem oddaną fanką;), do tego wyrazista kiszona kapusta i smażony boczek. Mmm... niebo w gębie! Wyszły naprawdę pycha! Na stałe weszły do naszego domowego menu na temat pierogowych "warjacji":) Składniki na ok. 35-40 sztuk: CIASTO NA PIEROGI...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    kachna
    kachna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wszystko o gotowaniu
    PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

    PIEROGI Z KISZONĄ KAPUSTĄ 413