Pierogi żytnie z zieloną soczewicą

596 kliknięć
25.04.2013
blog: Kopalnia Smaków

Przepis: Pierogi żytnie z zieloną soczewicą

O wyższości żyta nad pszenicą wie zapewne każdy. To prawda ,że używając pszenicy otrzymujemy smaczniejsze pierogi , ciasta i chleby . Pszenica zawiera więcej glutenu dzięki czemu wypieki są pulchniejsze. Na tym kończą się jednak korzyści jakie płyną z używania pszenicy w kuchni. Osobiście od około roku staram się zastępować pszenicę żytem. Robię żytnie naleśniki , pierogi ,chleby,  zagęszczam mąką żytnią . Mogę przy tym zaznac...

Zobacz także przepisy na:

    Olu
    Olu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    "Dude, where is the pie?"
    Brokułowa!

    Brokułowa! 10897

    kwocia
    kwocia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KOKO KULINARNIE
    Pierogi pełne jesiennego ciepła

    Pierogi pełne jesiennego ciepła 69