PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSNYM FARSZEM

954 kliknięcia
19.05.2014
blog: ZE SMAKIEM

Przepis: PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSNYM FARSZEM

 SKŁADNIKI:  W pierwszej kolejności na oliwie z czosnkiem podsmażamy mięso. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zioła, sól i pieprz oraz oliwki pokrojone w plasterki. Po wymieszaniu pozostawiamy na ok 2h - by mięso się "przegryzło" i jednocześnie ostygło. Przed rozpoczęciem tworzenia pierożków , dodajemy starty ser do farszu i dokładnie mieszamy. Z ciasta francuskiego, dobrze schłodzonego w lodówce - szklanką wycinam kółka, uzupeł...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    baaaraneeek
    baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ALBA
    Pierożki z mięsem

    Pierożki z mięsem 409

    weronikka1
    weronikka1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni u Moniki
    Ciasto francuskie z farszem.

    Ciasto francuskie z farszem. 1063