Piers perliczki / kurczaka z brzoskwiniami i jezynami

173 kliknięcia
13.09.2016
blog: królestwo garów

Przepis: Piers perliczki / kurczaka z brzoskwiniami i jezynami

Do tego dania mogą być użyte piersi kurczaka jak i perliczki. Ja użyłam piersi perliczki. 2 piersi perliczki (lub kurczaka), 2 łyżki masła, 2 brzoskwinie, 1 pełna łyżka miodu (u mnie faceliowy), sól, pieprz świeżo mielony, 1 goździk, 100 ml białego półwytrawnego wina, kilka listków rozmarynu, garść jeżyn Piersi umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i zmielonym goździkiem. Brzoskwinie obrać, wyjąć pestki, pokroić w cząstki. W ...

Zobacz także przepisy na:

    Wiolcia
    Wiolcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    smak słodyczy
    tradycyjne kotlety z piersi kurczaka

    tradycyjne kotlety z piersi kurczaka 5456

    Na cztery widelce
    Na cztery widelce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    na4widelce@gmail.com
    Pieczona perliczka

    Pieczona perliczka 10841

    precelia
    precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wyspasmaku.blog.pl
    Sernik z brzoskwiniami

    Sernik z brzoskwiniami 5734

    edith
    edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pasja Smaku
    Pierś z kurczaka curry z brzoskwiniami

    Pierś z kurczaka curry z brzoskwiniami 1136

    iwonaqchenne
    iwonaqchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowity blog kulinarny
    Pieczona perliczka

    Pieczona perliczka 552