Pietruszkowy dorsz z puree z bobu

6 kliknięć
13.07.2018
blog: wesoła kuchnia

Przepis: Pietruszkowy dorsz z puree z bobu

Lekki, szybki i jaki dobry obiad z bobem, dorszem, natką pietruszki i pysznym zimnym sosem ziołowym. Puree z bobu jest delikatne i maślane, ryba soczysta. Obiad zrobimy w 30 minut.   puree z bobu: 500 g bobu 1 łyżka masła 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz ryba: 2 kawałki filetu z dorsza 1 pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki oleju sól, pieprz 2 łyżki startego parmezanu przyprawa do ryb cytryna sos ziołowy, papryczka chili ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    marta.korycka
    marta.korycka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mi smakuje
    Filet z dorsza z oliwkami

    Filet z dorsza z oliwkami 722

    hamerlak1994
    hamerlak1994 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wyrobiony Smak
    Dorsz typu brandade

    Dorsz typu brandade 36

    Magiczny Składnik
    Magiczny Składnik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magiczny Składnik
    Ketchup z mango

    Ketchup z mango 15

    Goszka
    Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    To co kocham
    Dorsz w zapiekance tortowej

    Dorsz w zapiekance tortowej 222