Pikantny chutney z dyni, jabłek i imbiru

754 kliknięcia
12.01.2014
blog: FACET I KUCHNIA

Przepis: Pikantny chutney z dyni, jabłek i imbiru

Pikantny chutney z lekko słodką nutą, idealny do mięsa lub naleśników. Ten improwizowany przepis na chutney – czyli gęsty, pikantny sos z owoców i warzyw – powstał z konieczności zagospodarowania ćwierci upieczonej w piekarniku dyni. Dzięki wykorzystaniu sporej ilości imbiru chutney jest pikantny, ale jabłka i cydr dodają mu nieco słodyczy. Z podanej ilości składników otrzymujemy sporo chutney’a, jednak w razie potrzeby można ...

Zobacz także przepisy na:

    Jagoda
    Jagoda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Magia w kuchni
    Podsumowanie akcji przetwory 2011

    Podsumowanie akcji przetwory 2011 1408

    degusto
    degusto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    degusto – smacznie i prosto
    Pikantne bułeczki

    Pikantne bułeczki 288

    blue_megi
    blue_megi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Rogalik
    Zupa krem z dyni z imbirem

    Zupa krem z dyni z imbirem 9348

    BabciaGotuje:)
    BabciaGotuje:) Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    UwagaBabciaGotuje
    Chutney z Dyni

    Chutney z Dyni 1996

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6629

    Bea
    Bea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Bea w Kuchni
    Festiwal Dyni 2013 – podsumowanie

    Festiwal Dyni 2013 – podsumowanie 193