Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki

244 kliknięcia
22.08.2016
blog: Mieszam W Garnku

Przepis: Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki

Po tym jak ajwar zawojował nasze podniebienia, nie pozostawało nic innego jak udać się z przetworami w stronę wschodnią.  Jak podaje nam Wikipedia, pindżur ma swoje korzenie w Macedonii. Zresztą, nie ważne gdzie, ale dzięki, że jest! Ogólnie pindżur jest w składzie jak i wykonaniu podobny do ajwaru. Jeśli jednak zapytacie znawców, który sos/pastę wolą, to zaczną się okrzyki, że ktoś woli ajwar, bo bardziej czuć bakłażana. Inny...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    BibliaSmakow
    BibliaSmakow Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Biblia Smaków
    Ajwar

    Ajwar 258

    mlecznakrowa
    mlecznakrowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mleczna Krowa
    Ajwar

    Ajwar 1188