piszinger/andrut z masą krówkową!

711 kliknięć
04.05.2014
blog: breakfast's time!

Przepis: piszinger/andrut z masą krówkową!

Piszinger! Kajmak? Andrut? Jak w Waszych domach nazywa się te pyszne wafle przekładane słodką masą? Przekonałam się już parę razy, że nazwy są naprawdę różne w zależności od regionu. Dla mnie to piszinger. Taką nazwę kojarzę jeszcze z lat dziecięcych. U mnie w domu zazwyczaj wafle przekładało się masą kakaową i przepis na takiego piszingera możecie zobaczyć TUTAJ. Dzisiaj jednak wersja nieco inna, chociaż wielu znana. Znana na...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    ~Justyna
    ~Justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Relaxtime.pl
    Wafle z masą krówkową

    Wafle z masą krówkową 8587

    MocnaBabka
    MocnaBabka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Babka i Kanapka
    Piszinger od Oskara Pischingera

    Piszinger od Oskara Pischingera 814

    Veganza
    Veganza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Veganza!
    Wegański andrut z masą krówkową

    Wegański andrut z masą krówkową 338

    precelia
    precelia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    wyspasmaku.blog.pl
    Andrut z masą krówkową

    Andrut z masą krówkową 2149

    storczyk
    storczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moje gotowanie
    "Piszinger"

    "Piszinger" 1023

    9moniam
    9moniam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    GastroMonia
    Piszinger

    Piszinger 1328

    pannamadzia
    pannamadzia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    breakfast's time!
    Piszinger! Kajmak? Andrut?

    Piszinger! Kajmak? Andrut? 2037

    Aśka
    Aśka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Pudełko czekoladek
    Andruty :)

    Andruty :) 1399

    Monica
    Monica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Wino i oliwki
    Pischinger ekspresowy

    Pischinger ekspresowy 159

    Kulinarna Ja
    Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kulinarna Ja
    Piszinger

    Piszinger 774

    ILoveBake
    ILoveBake Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    I Love Bake
    Piszinger – przepis

    Piszinger – przepis 1700