Podbiał do słoika na dolmę

137 kliknięć
23.07.2015
blog: Wrzeciono - Blog nieperfekcyjnej pani domu

Przepis: Podbiał do słoika na dolmę

1 l wody 2 łyżki  soli 0,5 szkl octu Składniki zalewy lub ich wielokrotność gotujemy. Do wrzątku wrzucamy liście podbiału bez ogonków. Gotujemy 2 minuty. Odcedzamy bez wylewania płynu. Przestudzone liście zwijamy w takiej ilości, aby pasowały do słoika. Słoiki uzupełniamy płynem, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Liście nadają się do robienia tureckiej dolmy.

Zobacz także przepisy na:

    Tola
    Tola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Przetwory Toli
    Mięso w słoikach

    Mięso w słoikach 16386

    Natalaada
    Natalaada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    KUCHNIA NATKI
    KIEŁBASA ZE SŁOIKA

    KIEŁBASA ZE SŁOIKA 15737

    PATI197799
    PATI197799 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    PATI197799
    mięso w słoiku

    mięso w słoiku 17595