Polędwiczki dzika konfitowane w gęsim tłuszczu

954 kliknięcia
19.12.2014
blog: Szczypta SmaQ

Przepis: Polędwiczki dzika konfitowane w gęsim tłuszczu

Confit to stara metoda przygotowywania i konserwowania żywności w tłuszczu, pochodząca z Francji. Była znana także w kuchni staropolskiej. Dawniej korzystali z niej głównie ubodzy dziś to wykwintna metoda przygotowania potraw. Konfitowane mięsa są jędrne, soczyste, delikatne i aromatyczne. Mięso confi jest znakomite po upieczeniu i po dłuższym przechowywaniu w lodówce. Na świąteczny stół proponuję polędwiczki dzika gotowane w ...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    kasztanowakuchnia
    kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kasztanowa Kuchnia
    Pieczone udka z gęsi

    Pieczone udka z gęsi 14381

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pasztet z dzika

    Pasztet z dzika 3184

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Schab z dzika z grzybami.

    Schab z dzika z grzybami. 3217

    Gryzek&Łyczek
    Gryzek&Łyczek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gryzek&Łyczek
    GĘŚ po staropolsku i już

    GĘŚ po staropolsku i już 14809

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Polędwiczki z dzika panierowane

    Polędwiczki z dzika panierowane 1119

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 15254

    janiolka
    janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Eksperyment sobotni
    pieczona pierś gęsi

    pieczona pierś gęsi 13199

    MarciochaKucharzy
    MarciochaKucharzy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    MarciochaKucharzy
    Pierś z gęsi

    Pierś z gęsi 16149

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Pasztet z gęsi z żurawiną

    Pasztet z gęsi z żurawiną 1640