Polenta z zielonym koperkiem

101 kliknięć
23.02.2017
blog: figowe smaki

Przepis: Polenta z zielonym koperkiem

  0,5 szklanki mąki kukurydzianej do szybkiego przygotowania polenty 1,5 szklanki wody 1 łyżka posiekanego zielonego koperku sól   W rondelku zagotować  wodę, dodać sól. Do gotującej się wody powoli dosypywać mąkę kukurydzianą ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Dobrym sposobem na uniknięcie grudek  jest dolanie części  zimnej wody  do kaszy i tak rozrobioną wlanie do reszty wrzącej wody. Polentę gotować  przez około 3 ...

Zobacz także przepisy na:

    KucharkaZen
    KucharkaZen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kucharka Zen
    Chrupiąca zielona polenta

    Chrupiąca zielona polenta 103

    wedith1
    wedith1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    coolinarny
    Zielona zupa z koperkiem

    Zielona zupa z koperkiem 50

    figmara
    figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    figowe smaki
    Polenta z zielonym koperkiem

    Polenta z zielonym koperkiem 101