POLLO IN PADELLA

106 kliknięć
04.12.2012
blog: ITALIA W GĘBIE

Przepis: POLLO IN PADELLA

Pollo in padella czyli pierś z kurczaka z patelni albo rondla to typowe dla regionu Lazio danie. Mięsa dusi się tam  w różnego rodzaju sosach a częstym składnikiem jest boczek. Szybkie , proste i pożywne. Ja do miłośników drobiu raczej nie należę ale być może dlatego iż w Polsce króluje kurczak z rożna , skrzydełka z grilla albo filety panierowane. Co innego pollo ala diavolo albo udka duszone z szalotkami , winem i ziołami. Z...

Zobacz także przepisy na:

    EdithS
    EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Quatro Stagioni
    Pieczone zrazy dla szlachty

    Pieczone zrazy dla szlachty 117

    adams
    adams Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    ITALIA W GĘBIE
    POLLO IN PADELLA

    POLLO IN PADELLA 106