Porkolt, czyli Gulasz Węgierski

415 kliknięć
13.03.2012
blog: Skarbiec Kulinarny

Przepis: Porkolt, czyli Gulasz Węgierski

Opis: Gulasz węgierski to jak sama nazwa wskazuje danie węgierskie. Gulasz najczęściej przygotowywany jest z mięsa wołowego i taki ja Wam dziś proponuję. Najważniejszym dodatkowym składnikiem w gulaszu węgierskim jest nie tyle świeża papryka, co papryka w proszku, w dość znaczącej ilości, aby potrawa utrzymana była w ostrym klimacie. Ważne jest również, aby papryka nie była przesmażana na skwierczącym tłuszczu, lecz dodana na ...

DODANO DO 4 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Delimamma
    Delimamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Delimamma
    Gulasz węgierski czyli Pörkölt

    Gulasz węgierski czyli Pörkölt 172

    ilka_86
    ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Uwielbiam gotować!
    Gulasz węgierski Pörkölt

    Gulasz węgierski Pörkölt 162

    An-na
    An-na Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    waniliowo
    Pörkölt czy paprikás? Gulasz po prostu!

    Pörkölt czy paprikás? Gulasz po prostu! 201

    Mirek
    Mirek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Z pasji do gotowania
    Pörkölt, czyli gulasz wołowy

    Pörkölt, czyli gulasz wołowy 300