Przepis na pierogi z kapustą i grzybami

185 kliknięć
24.10.2012
blog: codogara

Przepis: Przepis na pierogi z kapustą i grzybami

Zabawę z pierogami zaczynamy od zagniecenia ciasta. Będzie to tzw. ciasto zaparzane. Do miski wsypujemy 30 dag mąki pszennej. Następnie zalewamy ją połową szklanki wrzątku. Całość mieszamy widelcem, aż się lekko połączy. Następnie dodajemy roztrzepane jajko i zaczynamy zarabiać masę (gdybyśmy najpierw dodali jajko, a potem wrzątek to jajko by nam się ścięło). W zależności od konsystencji dolewamy jeszcze wodę. Całość wyrabiamy...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    Smakowidlo
    Smakowidlo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smakowidło
    Pierogi z kapustą i grzybami

    Pierogi z kapustą i grzybami 402

    MałgosiaZ
    MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaki Alzacji
    Pierogi z kapustą i grzybami

    Pierogi z kapustą i grzybami 156