Przetwory Dżem-konfitura z borówek

4893 kliknięcia
09.09.2013
blog: yummy in my tummy

Przepis: Przetwory Dżem-konfitura z borówek

Przygotowanie: Borówki myjemy i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy na malutkim ogniu przez 15 minut pod przykryciem (bo strzelają) Mieszamy aby nie przywarły do garnka. Po tym czasie dodajemy cukier i gotujemy kolejne 15-30 minut. Aby sok zgęstniał. Ja robię przetwory na najmniejszym palniku z podkładką metalową i tylko w teflonowych garnkach dzięi temu mam pewność iż przetwory się nie przypalą i będą pyrkotać w spokoju. Boró...

DODANO DO 2 zeszytów:

Zobacz także przepisy na:

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Buraczki konserwowe

    Buraczki konserwowe 4210

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Dzika róża w syropie

    Dzika róża w syropie 7721

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Konfitura z malin i borówek

    Konfitura z malin i borówek 991

    piotras100
    piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Szaleństwo w kuchni
    Dżem z czarnej porzeczki

    Dżem z czarnej porzeczki 1309

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przepisy na domowe przetwory

    Przepisy na domowe przetwory 2670

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przepisy na domowe przetwory

    Przepisy na domowe przetwory 7232

    Cucina
    Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucina della Felicita
    Borówka do mięs

    Borówka do mięs 1234

    Anika1
    Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowa kuchnia Aniki
    Konfitura z borówek leśnych

    Konfitura z borówek leśnych 7631

    Local Foodie
    Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Local Foodie
    Dżem z jagód i łochinii

    Dżem z jagód i łochinii 74

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Borówka brusznica do mięsa

    Borówka brusznica do mięsa 3123