Przetwory Dżem-konfitura z borówek

4834 kliknięcia
09.09.2013
blog: yummy in my tummy

Przepis: Przetwory Dżem-konfitura z borówek

500 g borówek (leśnych nie amerykańskich) 100 ml owdy 3/4 szklanki cukru czyli ok 150g Przygotowanie: Borówki myjemy i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy na malutkim ogniu przez 15 minut pod przykryciem (bo strzelają) Mieszamy aby nie przywarły do garnka. Po tym czasie dodajemy cukier i gotujemy kolejne 15-30 minut. Aby sok zgęstniał. Ja robię przetwory na najmniejszym palniku z podkładką metalową i tylko w teflonowych garnka...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Buraczki konserwowe

    Buraczki konserwowe 4177

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Dzika róża w syropie

    Dzika róża w syropie 7412

    elka72
    elka72 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    W kuchni i ogrodzie
    Konfitura z malin i borówek

    Konfitura z malin i borówek 966

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przepisy na domowe przetwory

    Przepisy na domowe przetwory 2616

    annaz
    annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchnia domowa Ani
    Przepisy na domowe przetwory

    Przepisy na domowe przetwory 7134

    Cucina
    Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Cucina della Felicita
    Borówka do mięs

    Borówka do mięs 1230

    Anika1
    Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Domowa kuchnia Aniki
    Konfitura z borówek leśnych

    Konfitura z borówek leśnych 7595

    Local Foodie
    Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Local Foodie
    Dżem z jagód i łochinii

    Dżem z jagód i łochinii 71

    Pyza
    Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Smaczna Pyza
    Borówka brusznica do mięsa

    Borówka brusznica do mięsa 3114