Pulpety z wątróbki i parówek

734 kliknięcia
25.09.2013
blog: Tradycyjna Kuchnia

Przepis: Pulpety z wątróbki i parówek

Nazwa "pulpet" pochodzi z języka włoskiego "polpetta od polpa", co w tłumaczeniu oznacza - miazga. Jest to gotowana potrawa z mięsa, z dodatkiem jaj, bułki tartej oraz przypraw. Ja tym razem zmieliłam wątróbkę z parówkami. Pulpeciki wyszły pyszne. Składniki: 25 dag wątróbek drobiowych 25 dag parówek dobrej jakości (najlepiej z szynki) 1 cebula 2 jajka 20 dag kaszy manny 10 dag bułki tarty Sól Pieprz Wykonanie: Cebulę bardzo dr...

Zobacz także przepisy na:

    mayas
    mayas Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Mancia w kuchni
    Domowa pasztetowa

    Domowa pasztetowa 5727

    jakpomasle.pl
    jakpomasle.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Jak Po Maśle
    Parówki z wody na desce

    Parówki z wody na desce 132

    reanja1
    reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Moj dzień
    Leczo na zimę

    Leczo na zimę 2613

    luna19
    luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Gotowanie jest łatwe
    Alfabetyczny spis przepisów

    Alfabetyczny spis przepisów 6545

    Marikijka
    Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    pyszne.blox.pl
    Jestem ekspertem Streetcom

    Jestem ekspertem Streetcom 479

    Inka.T
    Inka.T Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Notes From Eating
    InstaWeek czyli Kawa i parówki

    InstaWeek czyli Kawa i parówki 38

    kuchara78
    kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    z cukrem pudrem
    Dania z drobiem

    Dania z drobiem 1002

    chlebanaszego
    chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    chleba naszego
    kotlety z wątróbką

    kotlety z wątróbką 103