Racuszki pszenno-gryczane z jabłkami

58 kliknięć
26.09.2014
blog: Napiecyku

Przepis: Racuszki pszenno-gryczane z jabłkami

Racuchy to prawie wszystkim znana potrwa kuchni staropolskiej, zwykle robię drożdżowe z jabłkami. Tym razem jabłka pokroiłam na plasterki, a połowę mąki pszennej zastąpiłam mąką gryczaną jasną. Racuszki smakują z cukrem pudrem, lub konfiturą. Polecam na słodki obiad i na deser, dzieci za nimi przepadają Składniki  250 g mąki pszennej i 250 g mąki gryczanej jasnej lub 500 g mąki pszennej 1, 5 szkl mleka 3 dkg. drożdży 2 łyżki c...

Zobacz także przepisy na:

    niesol.blog
    niesol.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    NieSól
    Racuchy z kaszy gryczanej

    Racuchy z kaszy gryczanej 38

    tofka
    tofka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    para w kuchni
    Śniadaniowe racuszki

    Śniadaniowe racuszki 90

    Monika A.
    Monika A. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    U Moniki - bez glutenu
    Racuchy z jabłkami

    Racuchy z jabłkami 90

    jantar92
    jantar92 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Napiecyku
    Racuszki pszenno-gryczane z jabłkami

    Racuszki pszenno-gryczane z jabłkami 58