Rajma - sycace curry z czerwonej fasolki

141 kliknięć
28.12.2011
blog: KochajIndie

Przepis: Rajma - sycace curry z czerwonej fasolki

Potrawa ta wywodzi sie z regionu Punjab gdzie jest czestym dodatkiem do potraw miesnych, podawana z ryzem lub chlebkiem naan jest wspaniala alternatywa polskiej fasoli po bretonsku (czasami dodaje do niej chorizo, hiszpanska paprykowa kielbaske, wtedy staje sie ona poprostu "jednogarnkowym daniem" na kazda okazje) Czerwona fasoka jest doskonałym źródłem błonnika i kwasu foliowego w diecie. Jest rowniez bogata w  białka, witami...

Zobacz także przepisy na:

    Beta
    Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Stare Gary
    Kurczak  w czerwonym curry w wolnowarze

    Kurczak w czerwonym curry w wolnowarze 1973

    Branwen
    Branwen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kuchenne przygody Magdy
    Curry z czerwonej fasoli

    Curry z czerwonej fasoli 276

    kryzysowy kucharz
    kryzysowy kucharz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Kryzysowa Książka Kucharska
    Rajma

    Rajma 92

    Marta
    Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Codzienne gotowanie
    Rajma Masala

    Rajma Masala 92