Raki

1402 kliknięcia
19.08.2012
blog: królestwo garów

Przepis: Raki

30 żywych raków, 2-3 gałązki kopru z baldachem, 2 łyżki soli gruboziarnistej, 1 łyżeczka cukru, Raki wyszorować, opłukać. Należy je trzymać za korpus. Około 5 litrów wody zagotować, dodać sól, cukier i koper. Raki wkładać pojedynczo, głową w dół, do wrzącej wody. Gotować 12 minut pod przykryciem. Najlepiej jednorazowo gotować 5 raków. Wyjmować łyżką cedzakową.  Do raków Joasi polecam Marques de Casa Concha Chardonnay 2009, D.O...

DODANO DO 1 zeszytu:

Zobacz także przepisy na:

    Dota
    Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oneginetatopa
    Ryby i raki

    Ryby i raki 297

    alunek
    alunek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Życie zamknięte w smaku
    Zupa rybna z rakami

    Zupa rybna z rakami 416

    cookzoom
    cookzoom Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    CookZoom - Fotografia ze smakiem
    RAKI W WINIE

    RAKI W WINIE 505

    slodkokwasny
    slodkokwasny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    SlodkoKwasnyCom
    Raki po chińsku na ostro

    Raki po chińsku na ostro 339

    Petros
    Petros Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Inwazja Smaku
    Raki (rakia) z Albanii

    Raki (rakia) z Albanii 152

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Kraftskiva – święto raków

    Kraftskiva – święto raków 689

    Dota
    Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    Oneginetatopa
    Raki – instrukcja obsługi

    Raki – instrukcja obsługi 139

    Joaska
    Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
    królestwo garów
    Raki

    Raki 1402